Mijn favorieten

Blog

Cv-installatie huurkoop/ (financial) leaseovereenkomst verboden bij overdracht
Geplaatst op: 11 november 2018
Regelmatig worden er woningen verkocht die voorzien zijn van een cv-installatie op grond van een huurkoop- of financial leaseovereenkomst. Dit soort contracten mogen bij een overdracht niet meer worden overgenomen door de koper.
Lees meer...
Huis verkopen bij scheiding
Geplaatst op: 25 augustus 2018
Veel mensen moeten hun huis verkopen bij scheiding. Wat betekent dat voor de kinderen? Hoe zit dat met de hypotheek? Wanneer kan ik weer een nieuw huis kopen? Allemaal vragen waar zorgvuldig naar gekeken moet worden.
Lees meer...
Vijf tips om een huis te kopen
Geplaatst op: 7 augustus 2018
Urenlang heb je op Funda gekeken en nu is het zover; je hebt je droomhuis gevonden. Na de bezichtiging ben je helemaal overtuigd: Dit is jouw droomhuis!

Maar hoe nu verder? Als je een huis koopt komt er meer bij kijken dan alleen maar een bod doen. Wil jij weten hoe je het zo goed mogelijk aan moet pakken? Wij geven je 5 tips waarmee een huis kopen een stuk makkelijker wordt.
Lees meer...
Zonnepanelen of isoleren, wat eerst?
Geplaatst op: 3 juli 2018
We willen allemaal wel een beetje groener. Het wordt ook van ons verwacht. Verplichte energielabels en andere wet- en regelgevingen zorgen ervoor dat we met onze woning allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je wilt graag meedoen. Maar wat is slim. Isoleren of zonnepanelen?
Lees meer...
Als particulier je asbest afvoeren - hoe moet dat?
Geplaatst op: 9 juni 2018
Stel je hebt een schuurtje in je tuin met asbest golfplaten. Deze zijn vanaf 2024 verboden en moeten dus verwijderd worden, maar hoe doe je dat? Eerlijk toegegeven: we zagen tijdens het uitzoeken door de bomen het bos ook niet meer. Maar we hebben wel een aantal overeenkomsten gevonden tussen gemeenten, die bijna altijd uitgevoerd moeten worden. We hebben voor jullie een aantal gemeenten op een rijtje gezet om een beeld te krijgen van wat er gevraagd wordt in deze gemeenten. Daarnaast geven we je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.
Lees meer...
Hoe werkt bedenktijd koopwoning?
Geplaatst op: 25 mei 2018
Je hebt je woning verkocht en een leuke nieuwe woning gevonden. Nu moeten de koopovereenkomsten getekend worden. Als koper heb je dan bedenktijd. Hoe werkt dat?
Lees meer...
Aftrekbare kosten aankoop eigen woning
Geplaatst op: 26 april 2018
Met de aankoop van een eigen woning zijn altijd diverse soorten kosten gemoeid. Sommige van die kosten kunnen eenmalig in aftrek worden gebracht op het belastbare inkomen. Welke dat zijn wordt in onderstaand schema aangegeven. Hier staat een overzicht van de meest voorkomende eenmalige kosten bij de aankoop van een eigen woning.
Lees meer...
Hogere hypotheek en lagere lasten door energie besparende voorzieningen te treffen.
Geplaatst op: 9 april 2018
Energie besparende voorzieningen zorgen voor lagere maandlasten, meer wooncomfort en in de meeste gevallen tot een hogere woningwaarde. Dit maakt verduurzamen natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Logisch dus dat steeds meer mensen gebruik maken van de ruimere leennormen om de woning zuiniger te maken en zo draag je ook nog eens je steentje bij aan de klimaatdoelstellingen.

Hoe je dit aanpakt, wat de financieringsmogelijkheden zijn; wat voor rendement je kunt verwachten en waar je eventueel zelfs subsidie voor kunt krijgen bespreken we in dit artikel.
Lees meer...
Een huis kopen in een overspannen markt
Geplaatst op: 12 maart 2018
In veel gebieden in Nederland neemt het aantal woningverkopen aanzienlijk af door een krimpend aanbod van huizen. Dit betekent dat het voor jou als potentiële koper van een woning lastiger wordt om jouw droomhuis te kopen. En als je dat na lang zoeken eindelijk toch gevonden hebt, kan het zomaar gebeuren dat het net verkocht is. Om te voorkomen dat je er de volgende keer weer naast grijpt, neem je een aankoopmakelaar in de arm.
Lees meer...