Mijn favorieten

Blog

Scheiden en je koopwoning
Geplaatst op: 17 februari 2020
Wanneer je samen eigenaar bent van een woning, dan moet je deze ook sámen verkopen. Gelukkig gaat dat meestal goed, kies je samen voor een nieuw huis. Helaas komt het ook voor dat je er samen níet uitkomt. Bij een scheiding staan de neuzen vaak niet meer dezelfde kant op en denken ex-partners anders over wat er met de woning moet gebeuren
Lees meer...
Funda beoordelingen: Fake of niet?
Geplaatst op: 16 januari 2020
Hoe kies jij je makelaar? Kijk je puur naar verkoopcijfers of is ‘de klik’ minstens net zo belangrijk? Zoek je een groot of juist een klein kantoor? Hoe belangrijk zijn de kosten? Er zijn uiteenlopende redenen die ten grondslag liggen aan de keuze die je maakt.
Lees meer...
Wetswijzigingen woningmarkt 2020
Geplaatst op: 30 december 2019
In het nieuwe jaar verandert een aantal zaken dat voor huizenbezitters van belang is, of kan zijn. We sommen ze in het kort voor je op.
Lees meer...
Is dit het moment?
Geplaatst op: 31 oktober 2019
Een vraag die je jezelf best vaak stelt. Is dit het moment…. Maar hoe vaak vraag je je af: is dit het moment om mijn huis te verkopen? Niet elke dag waarschijnlijk. Het is ook niet zomaar iets. Toch is het slim om daar af en toe eens goed over na te denken. Het kan namelijk zomaar heel interessant zijn. Zonder dat je daar eigenlijk bij stilstaat.
Lees meer...
Huis gekocht? Inrichten!
Geplaatst op: 10 september 2019
Voor veel mensen is het kopen van een woning een van de meest spannende gebeurtenissen in hun leven. Zeker als het je eerste eigen huis is! Wij begeleiden het hele proces dan ook van A tot Z; van het moment waarop het besluit tot ver- of aankoop genomen wordt, tot de daadwerkelijke overdracht bij de notaris. Maar dan...
Lees meer...
Hoofd koel, huis koel!
Geplaatst op: 25 juli 2019
Met temperaturen die richting de 40 graden gaan, wanen wij ons dezer dagen soms meer makelaars in Griekenland of Spanje dan in Nederland! Op kantoor werkt de airconditioning hard om er het beste van te maken, maar uiteraard zijn we ook veel op pad om jouw woning te verkopen of je droomhuis aan te kopen.
Lees meer...
Een huis erven: waar moet je op letten?
Geplaatst op: 10 mei 2019
Het klinkt niet gek: een huis erven. De eerste reactie is vaak dat er gedacht wordt aan een extraatje. Want bij de verkoop van het huis, is de opbrengst voor jou toch? Klopt, maar de woning hoeft niet per se geld op te leveren. Denk daarom eerst goed na voordat je de erfenis accepteert.
Lees meer...
Geldt de wettelijke bedenktijd ook voor de verkoper?
Geplaatst op: 22 maart 2019
De bedenktijd die er vanuit de Wet Koop onroerende zaken is, geldt alleen voor de consument-koper. In die wet is vastgelegd dat een woning juridisch pas is verkocht als de mondelinge koop in een overeenkomst is vastgelegd en door een consument- koper en consument-verkoper is ondertekend. Dat heet het schriftelijkheidsvereiste.
Lees meer...
Mag de makelaar de onderhandeling met mij afbreken als er een tweede partij een bod uitbrengt?
Geplaatst op: 12 februari 2019
Vanmorgen belde er een aspirant-koper die een bod had uitgebracht op een woning. De verkoper had een tegenvoorstel gedaan en de beller was aan het denken over een reactie. De verkopende makelaar vertelde de aspirant-koper dat er een tweede geïnteresseerde was die een bod had neergelegd en de verkoper had aangegeven op dat bod in te willen gaan. De onderhandelingen met partij 1 werden daarom afgebroken en partij 1 kreeg geen gelegenheid een nieuw voorstel te doen. De beller was verbolgen dat hij geen bod meer mocht doen en vroeg of dit zo maar mag.
Lees meer...
De 'voorlopige' koopovereenkomst
Geplaatst op: 12 januari 2019
Hoe vaak horen wij klanten niet zeggen dat ze een voorlopig koopcontract gaan tekenen. Het woord ‘voorlopig’ geeft de indruk dat ze nog alle mogelijkheden hebben om van de koop af te zien. Dat is niet het geval.
Lees meer...
Roerende zaken, wat hoort er allemaal bij de koop?
Geplaatst op: 29 november 2018
Als je een woning bezichtigt is deze vaak nog bewoond en ingericht. Voor kopers kan een aansprekende inrichting meespelen om in een woning geïnteresseerd te raken. Echter hoe leuk de inrichting ook is, de meeste mensen weten dat die stijlvolle bank en die mooie tafel niet bij de koop in zitten. Maar wat hoort er nu eigenlijk wel bij het huis? Wat zit er allemaal bij als je een woning koopt.
Lees meer...
Cv-installatie huurkoop/ (financial) leaseovereenkomst verboden bij overdracht
Geplaatst op: 11 november 2018
Regelmatig worden er woningen verkocht die voorzien zijn van een cv-installatie op grond van een huurkoop- of financial leaseovereenkomst. Dit soort contracten mogen bij een overdracht niet meer worden overgenomen door de koper.
Lees meer...
Huis verkopen bij scheiding
Geplaatst op: 25 augustus 2018
Veel mensen moeten hun huis verkopen bij scheiding. Wat betekent dat voor de kinderen? Hoe zit dat met de hypotheek? Wanneer kan ik weer een nieuw huis kopen? Allemaal vragen waar zorgvuldig naar gekeken moet worden.
Lees meer...
Vijf tips om een huis te kopen
Geplaatst op: 7 augustus 2018
Urenlang heb je op Funda gekeken en nu is het zover; je hebt je droomhuis gevonden. Na de bezichtiging ben je helemaal overtuigd: Dit is jouw droomhuis!

Maar hoe nu verder? Als je een huis koopt komt er meer bij kijken dan alleen maar een bod doen. Wil jij weten hoe je het zo goed mogelijk aan moet pakken? Wij geven je 5 tips waarmee een huis kopen een stuk makkelijker wordt.
Lees meer...
Zonnepanelen of isoleren, wat eerst?
Geplaatst op: 3 juli 2018
We willen allemaal wel een beetje groener. Het wordt ook van ons verwacht. Verplichte energielabels en andere wet- en regelgevingen zorgen ervoor dat we met onze woning allemaal een steentje bijdragen aan een beter milieu. Je wilt graag meedoen. Maar wat is slim. Isoleren of zonnepanelen?
Lees meer...
Als particulier je asbest afvoeren - hoe moet dat?
Geplaatst op: 9 juni 2018
Stel je hebt een schuurtje in je tuin met asbest golfplaten. Deze zijn vanaf 2024 verboden en moeten dus verwijderd worden, maar hoe doe je dat? Eerlijk toegegeven: we zagen tijdens het uitzoeken door de bomen het bos ook niet meer. Maar we hebben wel een aantal overeenkomsten gevonden tussen gemeenten, die bijna altijd uitgevoerd moeten worden. We hebben voor jullie een aantal gemeenten op een rijtje gezet om een beeld te krijgen van wat er gevraagd wordt in deze gemeenten. Daarnaast geven we je een aantal belangrijke punten waar je op moet letten.
Lees meer...
Hoe werkt bedenktijd koopwoning?
Geplaatst op: 25 mei 2018
Je hebt je woning verkocht en een leuke nieuwe woning gevonden. Nu moeten de koopovereenkomsten getekend worden. Als koper heb je dan bedenktijd. Hoe werkt dat?
Lees meer...
Aftrekbare kosten aankoop eigen woning
Geplaatst op: 26 april 2018
Met de aankoop van een eigen woning zijn altijd diverse soorten kosten gemoeid. Sommige van die kosten kunnen eenmalig in aftrek worden gebracht op het belastbare inkomen. Welke dat zijn wordt in onderstaand schema aangegeven. Hier staat een overzicht van de meest voorkomende eenmalige kosten bij de aankoop van een eigen woning.
Lees meer...
Hogere hypotheek en lagere lasten door energie besparende voorzieningen te treffen.
Geplaatst op: 9 april 2018
Energie besparende voorzieningen zorgen voor lagere maandlasten, meer wooncomfort en in de meeste gevallen tot een hogere woningwaarde. Dit maakt verduurzamen natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Logisch dus dat steeds meer mensen gebruik maken van de ruimere leennormen om de woning zuiniger te maken en zo draag je ook nog eens je steentje bij aan de klimaatdoelstellingen.

Hoe je dit aanpakt, wat de financieringsmogelijkheden zijn; wat voor rendement je kunt verwachten en waar je eventueel zelfs subsidie voor kunt krijgen bespreken we in dit artikel.
Lees meer...
Een huis kopen in een overspannen markt
Geplaatst op: 12 maart 2018
In veel gebieden in Nederland neemt het aantal woningverkopen aanzienlijk af door een krimpend aanbod van huizen. Dit betekent dat het voor jou als potentiële koper van een woning lastiger wordt om jouw droomhuis te kopen. En als je dat na lang zoeken eindelijk toch gevonden hebt, kan het zomaar gebeuren dat het net verkocht is. Om te voorkomen dat je er de volgende keer weer naast grijpt, neem je een aankoopmakelaar in de arm.
Lees meer...