Mijn favorieten

Een huis kopen in een overspannen markt

In veel gebieden in Nederland neemt het aantal woningverkopen aanzienlijk af door een krimpend aanbod van huizen. Dit betekent dat het voor jou als potentiële koper van een woning lastiger wordt om jouw droomhuis te kopen. En als je dat na lang zoeken eindelijk toch gevonden hebt, kan het zomaar gebeuren dat het net verkocht is. Om te voorkomen dat je er de volgende keer weer naast grijpt, neem je een aankoopmakelaar in de arm.
 

Een schaars woningaanbod op een oververhitte huizenmarkt


Het krimpend woningaanbod in de populaire regio’s binnen ons land kan niet langer aan de vraag naar woningen voldoen. Door een laag aanbod en hoge vraag stijgen de huizenprijzen bovendien: het aantal woningen met een prijs onder 150.000 euro daalde alleen het laatste kwartaal al met bijna een derde. Terwijl veel woningzoekenden graag in de buurt van school of werk wonen en ook overige woonwensen willen kunnen realiseren. Omdat veel mensen richting werk verhuizen, is de woningmarkt met name in de steden overspannen. Door een lage hypotheekrente is het natuurlijk erg aantrekkelijk om juist nu een eigen huis te kopen. Maar omdat een woning ook steeds duurder wordt is het vooral voor starters erg lastig om op de huidige markt een koopwoning te betalen.
 

Een woning kopen met een aankoopmakelaar


Vergroot je kansen op een woning, zowel als starter als vanuit een huidige woning, door de samenwerking aan te gaan met een aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar ben je namelijk veel beter op de hoogte van het huidige aanbod. Je kijkt dan niet net als 30 anderen op Funda, om misschien nog op tijd dat ene huis te kunnen bemachtigen, maar bent veel sneller op de hoogte van woningen die te koop staan. Daarnaast wordt je bijgestaan met raad en hulp wanneer het op onderhandelingen aankomt. Ten slotte maak je als koper met een aankoopmakelaar een grotere kans op een woning. Omdat veel verkopende partijen de voorkeur geven aan een verkoop waarbij ook een aankoopmakelaar betrokken is. Je komt als verkoper serieuzer over wanneer je werkt met een aankoopmakelaar en zeker in de steden is dit tegenwoordig eerder een vereiste dan een pre.
 

Hulp bij het kopen van jouw woning


Wil je als starter de markt betreden, of ben je op zoek naar een huis in regio’s met een schaars aanbod zoals de Breda of Tilburg? Kern Makelaars helpt je graag verder. Kijk voor meer informatie over wat wij als aankoopmakelaar voor je kunnen betekenen op kernmakelaars.nl en stuur ons een e-mail voor vrijblijvend meer informatie. Wij helpen je dan zo snel mogelijk bij de zoektocht naar jouw persoonlijke droomhuis.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring