Mijn favorieten

Wetswijzigingen woningmarkt 2020

In het nieuwe jaar verandert een aantal zaken dat voor huizenbezitters van belang is, of kan zijn.
We sommen ze in het kort voor je op.
 

NHG-grens wederom verhoogd

Per 1 januari stijgt de kostengrens voor het aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie naar
€ 310.000,- voor woningen zónder energiebesparende voorzieningen. Koop je een woning waarbij wél energiebesparende maatregelen worden getroffen, dan wordt de kostengrens € 328.600,-.
De (eenmalige) premie die je betaalt voor een hypotheek met NHG wordt verlaagd naar 0,7% (dit was 0,9%) over de hoogte van de hypotheek.
 

De hypotheekaftrek daalt sneller

Het maximale belastingtarief waartegen hypotheekrente kan worden afgetrokken daalt komend jaar van 49% naar 46%. Eerder daalde dit percentage met 0,5% per jaar, dit gaat vanaf 2020 dus sneller: met 3% per jaar. Het uiteindelijke doel is een maximaal tarief van 37,05%. Dit wordt in 2023 bereikt.
 

Inkomen partner bij hypotheekaanvraag

Voor tweeverdieners gaat het inkomen van de minst verdienende partner meer meetellen bij financieringslast. Dit percentage was 70% en wordt in het nieuwe jaar 80%. Je kunt dus samen een hogere hypotheek krijgen.
 

Energierekening lager

De energierekening gaat in 2020 omlaag. Dit komt door een verandering in de energiebelastingen. Voor een huishouden met een gemiddeld energieverbruik (3.250 kWh en 1.480 m3 gas) pakt de rekening ongeveer € 65,- lager uit (Bron: Vereniging Eigen Huis). Let wel op: per leverancier kan dit bedrag verschillen.


Zonnepanelen

Ook komend jaar wordt de salderingsregeling voortgezet. Dit wil zeggen dat het financieel aantrekkelijk blijft om te investeren in zonnepanelen. De stroom die je met zonnepanelen opwekt en teruglevert aan het net, wordt afgetrokken van je eigen energieverbruik. Deze regeling blijft overigens ook in 2021, 2022 en 2023 bestaan.
 

Kern Makelaars….

….bij ons verandert er gelukkig niks! Wij gaan ook in 2020 weer volop aan de slag om jouw huis te verkopen en/of jouw droomhuis te vinden. Neem gerust contact met ons op en we komen graag bij je langs of nodigen je uit op ons kantoor in Tilburg of Breda.
Voor 2020: alle goeds en veel woongenot!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring