Mijn favorieten

Hogere hypotheek en lagere lasten door energie besparende voorzieningen te treffen.

Energie besparende voorzieningen zorgen voor lagere maandlasten, meer wooncomfort en in de meeste gevallen tot een hogere woningwaarde. Dit maakt verduurzamen natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Logisch dus dat steeds meer mensen gebruik maken van de ruimere leennormen om de woning zuiniger te maken en zo draag je ook nog eens je steentje bij aan de klimaatdoelstellingen.

Hoe je dit aanpakt, wat de financieringsmogelijkheden zijn; wat voor rendement je kunt verwachten en waar je eventueel zelfs subsidie voor kunt krijgen bespreken we in dit artikel.
 

Wat zijn energie besparende voorzieningen?

Wat zijn nou precies energie besparende voorzieningen (EBV) en hoe weet je waar jij je geld het beste aan kunt besteden? Onder EBV worden voorzieningen verstaan die ervoor zorgen dat je minder energie verspilt en een lagere energierekening krijgt. Je kunt denken aan bijvoorbeeld een HR-ketel; zonnepanelen; een warmtepomp; spouwmuur-, vloer- en dakisolatie. Wij helpen je natuurlijk graag aan de volledige lijst met mogelijkheden. 
Om je te helpen bepalen wat voor jouw huis de beste oplossingen zijn kun je gebruik maken van een energie adviseur, deze kan heel specifiek voor jouw huis bepalen wat de beste besteding is van je investering. Om een globale inschatting te maken kun je gebruik maken van een online energie bespaaradvies. Je vult dan wat gegevens in over de woning en je huishouden en dan krijg je direct een indicatie van de bespaarkansen en de benodigde investering. Zo levert spouwmuur isolatie vaak een veel grotere besparing op ten opzichte van de investeringskosten dan zonnepanelen.
 

Meer lenen voor energie besparende voorzieningen

Naast de voordelen die deze EBV hebben zijn er ook nog eens ruimere leennormen van toepassing. Zo mag je tot 106% lenen van de waarde van de woning lenen om energiebesparende voorzieningen te treffen. Dit kan bij een huis met Nationale Hypotheek Garantie oplopen tot maar liefst € 15.900,-. Daarnaast kun je € 9.000,- meer lenen op inkomen voor deze energie besparende voorzieningen, als je (gezamenlijk) inkomen minimaal € 33.000,- per jaar bedraagt.

Voor een aantal energiebesparende voorzieningen zoals een zonneboiler en warmtepomp kun je zelfs subsidie krijgen op je aanschafkosten.

Deze blog is geschreven door:
De Hypotheker Breda
Aline Roks, hypotheekadviseur
aline.roks@hypotheker.nl
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Bel mij

Vestiging
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring